Kloen & Co van 3 juni t/m 1 juli 2017

Kloen & Co exposeren in Galerie Regio Art Rijnmond Spijkenisse.

De tentoonstelling wordt geopend op zaterdag 3 juni om 16.00 uur. Openingstijden: vrijdag en zaterdag van 13.00 -17.00 uur

Op zaterdag is er een kunstenaar aanwezig.

Adres :Noordeinde 7, 3201 AK Spijkenisse

Zie ook: https://www.regioartrijnmond.nl/kloen-co

Gedurende de maand  juni is in de RAR een groepsexpositie  te zien van 8 kunstenaars.

De groep is samengesteld door Friedie Kloen, lid van de RAR.

De kunstenaars zijn gekozen om hun uiteenlopende werkwijzen en technieken. De meeste kunstenaars zijn lid van de Stichting Maassluise kunstenaars (SMK), waar Kloen ook lid van is.

Zoals Gonny van de Nouwelant. zij  is zich de laatste jaren gaan toewijden aan het fijn schilderen in olieverf en acryl. Landschappen en vogels zijn haar favoriet.

Roeland van Reem’s (SMK) schilderijen zijn een romantische verbeelding van het onderwerp. Hij werkt figuratief en het werk neigt naar het impressionisme met een subtiel kleurgebruik.

Lida van der Sar (SMK) zoekt naar krachtige bewegingen in abstractie of figuratieve vormen op het schilderdoek, zij speelt met kleur en materie.

Jan Ouwenbroek SMK) schildert naast dorpsgezichten uit Frankrijk en Spanje ook abstracte materieschilderijen. Allerlei materialen worden gebruikt zoals jute zand.

Ans van de Wiel (SMK) maakt beelden van brons. De vormen ontstaan uit emoties, krabbels en droedels. Ze groeien uit tot driedimensionale figuraties. Mensen, huizen en wielen met een ziel.

Bikkel is een veelzijdige kunstenaar uit Vlaardingen, haar  schilderijen zijn een reactie van wat haar persoonlijke leven raakt. Ook maakt zij beelden van glas, die een uitstraling hebben die vrolijk en zonnig is.

De keramische beelden van de Catherina Pineau uit Monster beelden de kwetsbaarheid en vluchtigheid van het bestaan uit. Dat komt mede tot uitdrukking door de textuur, bewuste scheuren en uitsparingen in de klei.

Tot slot nog Friedie Kloen. Zij maakt beelden van hout. De vorm van het hout geeft haar inspiratie tot het maken van figuren die vaak een beweging laten zien. De laatste tijd gaat zij nog meer uit van het hout zonder een figuratie uit te beelden:  de beelden worden daardoor abstracter.